COMUNICAT DE PRESĂ – privind aprobarea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu SARS CoV-2, pe raza municipiului Alexandria

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 16/ 10.05.2021, valabilă începând cu data emiterii acesteia, ora 15:00, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 23.05.2021 inclusiv, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmare statisticilor prezentate cu privire la rata incidenței cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în Municipiul Alexandria, la momentul comunicării fiind de 1,13 cazuri la 1000 de locuitori.
Măsurile suplimentare care s-au adoptat la nivelul municipiului Alexandria pentru perioada 10.05.2021-23.05.2021, le vom expune mai jos, cu precizarea că hotărârea C.L.S.U. nr. 16/ 10.05.2021 o puteți vizualiza în integralitate accesând link-ul: https://www.alexandria.ro/actiuni-locale/, – purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.
– sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 din H.G. nr. 432/2021.
– se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;
– sunt permise, la o rată de incidență mai mică sau egală cu 1,5 infecții la 1000 de locuitori organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
DE REȚINUT:
– căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, cu participarea a maxim 16 persoane, dacă nu sunt membrii aceleiași familii, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
– cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
Tot în aceeași perioadă, respectiv 10.05.2021 – 23.05.2021 inclusiv, ESTE PERMISĂ, la o rată de incidență mai mică sau egală cu 1,5 infecții la 1000 de locuitori, următoarele:
– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00-22:00.
– activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00-22:00.
– operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber  terase), cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
– activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, agențiilor Loto, pariuri, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, inclusiv cazinouri, în intervalul orar 6:00-22:00.
– operatorii economici (market, supermarket, magazine de cartier, etc), care desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice/ mărfuri industriale/produse panificație, etc., sunt permise în intervalul orar 06:00-21:00.
În perioada 10.05.2021-23.05.2021, la o rată de incidență mai mică sau egală cu 1,5 infecții la 1000 de locuitori locuitori, se continuă activitatea în sălile de sport și fitness de pe raza municipiului Alexandria, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00 – 22:00.
Totodată , se perimite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 05:00-22:00, începând cu data de 10.05.2021 până la 23.05.2021, inclusiv!
Unitătile farmaceutice, benzinăriile precum și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfașura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
Institutiile publice, operatorii economici si populatia de pe raza municipiului Alexandria au obligația verificării ratei de incidență zilnică pe site-ul Instituției Prefectului-Județul Teleorman, secțiunea “ACTIVITĂȚI”, subsecțiunea “SITUAȚII DE URGENȚĂ” rubrica “RATA DE INCIDENȚĂ” ????https://tr.prefectura.mai.gov.ro/rata-incidentei-cumulata-a-cazurilor-pe-ultimele-14-zile/, în vederea respectării prevederilor legale în vigoare!