COMUNICAT DE PRESĂ – Aproximativ 3 tone de deșeuri au fost colectate sâmbătă de pe raza municipiului Alexandria, în cadrul campaniei de ecologizare “Let`s Do It, Romania!”, ziua de curățenie generală

Primăria Municipiului Alexandria, în parteneriat cu Let’s do it Romania, a organizat sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 09:00, acțiunea de ecologizare “Let`s Do It, Romania!”, ziua de curățenie generală, coordonată de Ene Ionela,  viceprimarul municipiului Alexandria.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România, cu un număr însemnat de voluntari. Proiectul vizează două direcții importante de implicare socială, educația și mediul, după cum urmează:
– educarea și responsabilizarea cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei și a implicării în acțiuni de voluntariat;
– mobilizarea unui numar cât mai mare de voluntari pentru a participa la Ziua de Curățenie Națională.
Zonele propuse de municipalitate, pentru care s-a organizat ecologizarea:
1. Capătul străzii Agricultori, spre centura Alexandria – Poroschia.
2. Centura Alexandria – Poroschia, tronson cuprins între capătul străzii Agricultori și soseaua Turnu Măgurele.
La acțiunea organizată, pentru ecologizarea celor două zone mai sus-menționate, au participat 50 de voluntari din cadrul:
– Primăriei Municipiului Alexandria;
– serviciilor publice de interes local;
– societăților Consiliului Local dar și un ajutor substanțial, fiind vorba de aproximativ 50 de elevi din cadrul Colegiului Național “Al. I. Cuza”, coordonați de către doamna profesoară Cristina Chiriță.
În urma acțiunii de ecologizare, au rezultat aproximativ 1.800 kg., conform datelor comunicate de către operatorul de salubrizare.
O altă zonă ecologizată, conform apelului privind acțiunea de ecologizare “Let`s Do It, Romania!”, ziua de curățenie generală, a fost realizată de către voluntarii din unitățile de învățământ din Alexandria (cadre didactice, elevi), părinți, reprezentanți ai O.N.G.-urilor dar și reprezentanți din cadrul Direcției Silvice Teleorman, în zona din cartierul Veteranilor – Pădurea Vedea. Pentru ecologizarea acestei zone au participat aproximativ 100 voluntari, colectându-se de către operatorul de salubrizare 1 tonă de deșeuri.
Le mulțumim tuturor voluntarilor care au dat dovadă de spirit civic și respect pentru mediu, care au răspuns apelului nostru și s-au alăturat campaniei de ecologizare organizată de Primăria Alexandria în colaborare cu Let’s do it Romania, ziua de curățenie generală!