Comunicat de presă

Noi facem curat, dumneavoastră păstraţi!
Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că Primăria Municipiului Alexandria nu a refuzat să participe la acţiunea “Teleorman, judeţ curat”, aşa cum a apărut în spaţiul public, afirmaţiile fiind tendenţioase, neavând la bază decât intenţia de denigrare a instituţiei.
Primăria Municipiului Alexandria a organizat periodic propriile acţiuni pentru strângerea gunoaielor de pe terenurile publice intravilane şi extravilane, la care au participat sute de angajaţi şi voluntari, ultima acţiune de acest fel desfăşurându-se în data de 25 februarie 2021, când au fost ecologizate următoarele: zona de capăt a str. Dr. Stâncă, pe partea dreaptă mergând spre Pasarela peste Râul Vedea; zona de centură Alexandria-Poroschia; zona Izvor-Pasarela peste Râul Vedea; zona platformei pentru depozitarea deşeurilor de grajd (centura Alexandria-Poroschia); zona de capăt str. Agricultori (centura Alexandria-Poroschia).
Astfel de acţiuni de ecologizare avem programate şi în luna aprilie, dar şi pe parcursul întregului an.

Facem precizarea că terenurile de la ieşirea din municipiul Alexandria spre Turnu Măgurele, care apar în fotografiile publicate, de la acţiunea “Teleorman, judeţ curat”, aparţin UAT Nanov, iar terenurile acoperite de gunoi din municipiul Alexandria, ale căror fotografii au fost de asemenea publicate, sunt terenuri private pe care Primăria Alexandria nu poate acţiona, însă a făcut demersurile legale pentru notificarea proprietarilor.
În anul 2020 Poliţia Locală a aplicat 164 de sancțiuni contravenționale şi a transmis 7 notificări pentru terenuri neîngrijite, iar de la începutul acestui an până în prezent, au fost transmise 3 notificări pentru terenuri neîngrijite şi au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale celor care au depozitat illegal gunoiul, pentru a descuraja astfel de practici.